Regulile care guvernează relațiile sociale se învată de la cele mai fragede vârste și nu se uită niciodată. Un copil educat va ști întotdeauna că bunele maniere se folosesc peste tot, cu toți oamenii indiferent de vârstă și condiție socială, nu doar în vizită la bunici. Iată ce trebuuie să îi învățați:
1) cum să salute politicos. Un copil educat va spune “Bună ziua, domnule Ionescu!” și îl va privi în ochi pe acesta. Oferiți-i o lecție importantă pentru viitor învățându-l acest lucru pe copilul dumneavoastră. Strânsul mâinii este de asemenea la fel de important. Îl puteți învăța aceste lucruri jucând roluri. Copiilor le place să întruchipeze diverse personaje.
2) să spună magicele “Te rog!” și “Mulțumesc!” atunci când e nevoie. Îi faceți copiluli dumneavoastră o favoare dacă veți folosi aceste cuvinte în conversațiile cu el, de la cele mai fragede vârste. “Te rog!” este felul în care formulăm o cerere, nu o comandă, iar dacă în urma lui am obținut o favoare, este obligatoriu “Mulțumesc!”
3) să împartă corect cu ceilalți lucrurile sale, să îi respecte și să le respecte jucăriile, să se joace frumos cu toți copiii. Adică să fie fair-play. Copiii pot învăța aceste lucruri în familie, de la părinții care își tratează copiii cu blândețe și care fac cu schimbul diverse activități casnice.
4) cum se mănâncă elegant. Este tot datoria părinților, prin puterea exemplului, să le insufle maniere la masă.
5) că o conversație între adulți nu se întrerupe.
6) să respecte momentele de intimitate ale celor din jur. Acest lucru se obține prin schimb în ambele sensuri.
7) cum începe și cum se termină o conversație telefonică, ce va spune la telefon cunoscuților și necunoscuților, va ști să vorbească foarte clar și cel mai important, va ști să nu monopolizeze telefon pentru o perioadă îndelungată.