carucioare-copii-full-option

Un nou nascut reprezinta de asemenea si o noua responsabilitate, de aceea trebuie sa i se ofere toata grija, atentia si rasfatul posibil. In prezent au fost create tot felul de accesorii pentru micul membru al familiei: biberonuri, suzete, carucioare, premergatoare, si lista poate continua.

Raportandu-ne la cum era viata cu zeci de ani in urma, aceste lucruri au simplificat viata proaspetilor parinti cu mult. De exemplu carucioarele, oare cum isi scoteau oamenii bebelusii la plimbare? Sau oare cum s-ar fi descurcat acum daca nu se inventau?

Dar nu avem de unde sti asta pentru ca un carucior este esential la ora actuala in casa fiecarei persoane cu copil. Carucioarele pentru copii au fost create pentru a simplifica treaba de parinte. Toti avem nevoie de aer curat, de o plimbare, macar 10 minute pe zi. De ce sa nu beneficieze si bebelusul nostru de asta? Si, din moment ce nu poate sa mearga, carucioarele vin in ajutor.

Au fost create fel si fel de modele de carucioare, dar cam toate se bazeaza pe acelasi principiu: patut ambulant pentru bebelusi. Acestea adesea vin cu o cortina ce se intinde pe jumate de carut, ca sa apere micutul de soare sau ploi. Au de asemenea atasat si un cos unde persoana care scoate copilul la plimbare isi tine geanta, rucsacul si necesitatile copilului, nefiind astfel nevoita sa le care ea.

Cum sa alegem caruciorul din toata diversitatea de modele si culori

Dupa cum am mentionat si mai sus, carucioarele vin in mai multe modele, culori, intrucat brandurile vor ce mai bun pentru tanara generatie. Preturile sunt accesibile si pornesc de undeva de pe la 400 lei, bineinteles pretul creste odata cu accesoriile aditionale.

De exemplu, pretul maxim al acestor obiecte poate ajunge pe undeva pe la 40.000 lei, acestea venind cu husa de picioare, anti-ploaie si alte accesorii care ofera mai multa siguranta copilului, dar si un carucior clasic poare beneficia de acestea. Achizitionarea unui astfel de mijloc de transport pentru copil pana la varsta de 3 ani nu e tocmai usoara, de aceea cea mai buna alegere trebuie facuta. Un carucior bun este facut dintr-un material de calitate superioara, cadru de aluminiu si sa fie de preferat pliabil pentru a fi transportat usor si pentru a ocupa cat mai putin spatiu.

Numarul de roti reprezinta de asemenea un factor important, deoarece carucioarele cu 3 roti sunt mult mai preferate de catre parinti datorita avantajelor cu care vin, de exemplu se manevreaza mai usor. Rotile trebuie sa fie mari pentru a oferi stabilitate carutului si implicit plimbari mai line.

Carucioarele, in functie de varsta copilului

Carucioarele se mai aleg si in functie de varsta. De exemplu, pentru un nou nascut sunt potrivite cele de tip landou, ce ofera comfortul si siguranta necesara nou nascutului, dar dupa ce creste ii trebuie unul de tip sportiv. Mai exista pe piata si carucioarele de copii 3 in 1 (multifunctionale), menite a fi folosite de la nastere pana cand bebelusul poate renunta la carut.

Acestea vin cu scaun auto si landou incluse, ceea ce scutesc parintii de achizitionarea lor separata. Daca se tine cont de aspectele prezentate mai sus, achizitionarea unui carucior nu va mai fi un lucru complicat iar bebelusul va beneficia de ce are nevoie.

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu