cum-alegem-claparii-top-10-cei-mai-buni_size9

Atunci cand cei mici merg pentru prima data la schi ne dorim ca experienta lor sa fie dintre cele mai distractive pentru a-i incuraja sa repete aceasta activitate cu placere si de ce nu sa o transforme in timp in pasiune.

Astfel este foarte important ca echipamentul pe care il alegem pentru ei sa fie de la inceput confortabil, adecvat varstei si caracteristicilor fizice ale copilului.

Schiurile

Gasirea unor schiuri potrivite pentru copii necesita corelarea acestora cu abilitatea copilului dv.

Pasi

  • Alegeti lungimea corecta de schiuri tinand cont de inaltimea, greutatea si abilitatea copilului Dvs. Schiurile mai scurte sunt mai usor de controlat pentru un incepator; cu toate acestea si un schior usor de nivel intermediar se va simti confortabil pe schiuri mai scurte.
  • Alegeti schiuri pentru munte. Desi sunt disponibile si schiuri speciale, cu un mijloc mai subtire, ele nu sunt necesare pentru inceput.
  • Cautati un schi care sa se indoaie un pic cand presiunea este aplicata in centru, tinand de varf. Un schi super rigid nu este ideal pentru un copil.
  • Verificati daca schiurile au curbura. Cand puneti bazele schiurilor la un loc, schiurile trebuie sa se indeparteze intr-o forma convexa, creand un spatiu intre ele, in timp ce varfurile si cozile se ating.
  • Vorbiti cu vanzatorul, pentru ca exista mai multe variante care se vor potrivi copilului Dvs.

Sfaturi

Magazine recomandate de catre noi:

logo_zuga.ro_1374133620 logo_sportisima.ro_1376916673

Claparii

Orice schior, indiferent de varsta, merita niste clapari care sa i se potriveasca, sa ii tina de cald si sa il pastreze uscat. La fel ca si la adulti, claparii sunt cea mai importanta piesa din garderoba unui schior si tocmai de aceea se recomanda intotdeauna sa cumparati claparii inaintea schiurilor. Exista clapari pentru orice schior indiferent de marimea la picior si de abilitatile sale.

Datorita faptului ca sistemul osos al copiilor pana in 10 ani este fragil, claparul este foarte important pentru ca trebuie sa stranga glezna piciorului, astfel evitandu-se un potential accident. Majoritatea producatorilor din domeniu produc pentru copii clapari cu o singura clapa pentru a fi usor de incaltat. Avanatajele e ca se incalta usor si sunt comozi, dezavantajul e ca glezna nu e stransa atat de bine. Ideali sunt claparii cu mai mult de o clapa si cat se poate de inalti.

Altfel, regulile de probare ale unui clapar sunt aceleasi ca si in cazul adultilor (cititi mai multe pe blog).

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu