Vara incepe pentru copii cu adevarat doar atunci cand cresc putin mai mari si se pot bucura de piscine. Nu este indicat pentru copii sa inoate toata ziua deoarece apa contine clor si germeni, apa nu este intotdeauna atat de curata precum pare. Calitatea apei este foarte importanta mai ales in cazul copiilor, ea poate fi afectata de toxine biologice sau subtante chimice cum este clorul.

Persoanele purtatoare de anumite boli pot contamina intreaga apa dintr-o piscina cum ar fi Cryptosporidium, Giardia si E. coli. Aceste ciuperci afecteaza in fiecare vara mii de oameni, desi simptomele nu se vad imediat, ele pot aparea dupa o perioada mai lunga de timp.Clorul este folosit in piscine pentru de dezinfectarea apei , dar este considerata o substanta toxica  care implica riscuri.

Cloramina este formata din combinatia dntre clor, transpiratie si urina, ea poate provoca usturimi ale ochilor, anumite iritatii si probleme de respiratie.

Studiile arata ca riscul de astm la copii este cauzat de expunerile intense la piscinele tratate cu clor, desi cel mai mare pericol poate fi cauzat de piscinele care nu au o ventilatie corespunzatoare, dar si piscinele in aer liber pot cauza probleme

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu