umidificatoareUn nou-nascut este o bucurie adusa familiei, cat si o responsabilitate. Acestia au nevoie de multa grija si dragoste. Ei, inca de la prima interactiune cu viata trec printr-o serie de vaccinuri si tratamente pentru a intra sanatosi in acesta lume. Odata cu contactul lor cu lumea, ei vor avea nevoie de diferite obiecte de ingrijire, pe langa micile hainute si pampersii. Cateva din aceste obiecte vor fi enumerate mai jos.

In primul rand, in perioadele extreme din an, in care temperaturile sunt ori foarte ridicate, ori din contra foarte scazute, oamenii folosesc diferite servicii ce pastreaza o temperatura optima, dar in ciuda acestui fapt unii uita ca racirea sau incalzirea aerului din casa implica intr-o oarecare masura uscarea aerului, ceea ce ii poate provoca bebelusului iritatii nazale. Pentru aceasta neplacere au fost creeate aparate de umidificare a aerului, ce masoara gradul de umiditate din incaperea in care se afla cel mic, si in cazul in care este nevoie poate sa asigure aerul optim necesar incaperii. Poate emana atat vapori de aer calzi, cat si reci. Poate fi utilizat pentru orice fel de incapere, chiar si pentru birouri, etc.

Un moment important din viata bebelusilor este acela in care acestia realizeaza primii pasi. Pentru a ii ajuta cu sentimentul acesta, pentru a le introduce senzatia de mers si pentru a le creiona un zambet pe fata exista clasicile premergatoare. Acestea sunt foarte usor de utilizat, copilul pur si simplu este pus intr-un loc bine stabilit si acesta este sustinut de obiect, in acest fel copilul descopera un alt aspect al vietii. Premergatoarele asigura totodata si protectia copilului, fiind realizat in asa fel incat din orice punct al obiectului, copilul este la o distanta destul de mare fata de obstacole.

Totodata au fost inventate marsupiile pentru bebelusi, acestea permit mamei si tatalui sa-si transporte copilul tinandu-l la pieptul acestora tot timpul, fara sa fie nevoiti sa il tina in brate, deoarece marsupiul este realizat in asa fel incat sa fie si comod in acelasi timp. Totodata parintele poate face si alte lucruri, tinandu-si copilul aproape. Probabil unora nu li se pare o idee tocmai buna, deoarece copilul este tinut ca si un ghiozdan, doar ca in cele mai multe cazuri este o tehnica eficienta, distractiva pentru nou-nascut si ofera si posibilitatea de a fi plimbat mai usor.

Aparatele de monitorizat, doica secolului 21

Traim intr-o era in care timpul este foarte pretios, si desi copilul trebuie sa fie monitorizat 24/24, apar clipe in care parintele are si el nevoia de o pauza, de un timp doar al lui in care sa se relaxeze, fiindca ce-i drept, cresterea unui nou-nascut poate fi obositoare. Pentru a oferi acest timp parintelui au aparut sistemele de monitorizare pentru copil, ce constau in diverse aparate, chit ca este video sau sonor. Deci in cazul in care copilul doarme, si este lasat nesupravegheat, el va avea in apropierea sa unul dintre aceste aparate, iar parintele poate vedea/auzi orice miscare a sa.

In concluzie, un nou-nascut necesita multa atentie si grija si in acest caz vin in ajutor o varietate de ustensile.

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu