Parintii care nu s-au gandit ca la nastere sa le recolteze copiilor celule stem din cordonul ombilical o pot face, mai nou, si daca micutul a ajuns chiar la varsta de 11 ani.

Din pulpa dintilor de lapte se pot izola celule stem care, in caz de nevoie, pot fi folosite pentru tratarea unor boli grave.

Celulele stem pot fi de folos in cazul unor leziuni ale sistemului nervos, regenerarea oaselor sau inlocuirea tesutului inimii dupa infarct.

Procedura costa aproximativ 1.000 de euro, iar celulele sunt depozitate in banci din strainatate, respectiv Anglia sau Grecia. Aplicata cu succes in alte tari, dentistii romani au inceput sa recurga recent la aceasta metoda.

“In decurs de doua saptamani am avut 20 de p-acienti. Recoltarea se face din pulpa dintilor de lapte, cand acestia incep sa se miste, de la varsta de 6 ani si pana la 11 ani. Dintii nu trebuie sa fie cariati”, ne-a spus medicul dentist Cosmin Dima.

Dintii extrasi sunt stocati intr-un recipient cu un lichid special, iar in decurs de cateva ore ajung la banca din strainatate, unde se face izolarea celulelor stem. Taxa anuala pentru depozitare este de 90 de euro.

“Pacientii trebuie sa vina la noi cand dintele de lapte se misca si se impune extractia. Daca prelevarea nu se poate face dintr-un singur dinte, se poate lua al doilea, fara taxe suplimentare”, ne-a mai spus medicul Cosmin Dima.

Deocamdata, procedura este disponibila doar in Bucuresti si Cluj.

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu