Atunci cand esti pe cale sa aduci pe lume un bebelus incepi sa te gandesti inca din timp la alegerea maternitatii ideale. Asa ca, multe cititoare si viitoare mamici se gasesc intr-o mare dilema: sa nasca la clinicile private sau la cele de stat si mai ales care sunt costurile financiare ce vor trebui suportate.

Anual, peste 3000 de nasteri au loc in maternitatile private din Romania, semn ca viziunea mamicilor despre ceea ce inseamna clinica moderna s-a schimbat. Daca ne raportam la cele intamplate la Spitalul „Panait Sarbu” probabil tot mai multe mamici vor fi tentate sa apeleze la serviciile clinicilor medicale private, numarul cererilor de nasteri la astfel de centre medicale fiind intr-o crestere evidenta.

Chiar si asa, sistemul medical privat intampina ceva probleme ca urmare a unui numar destul de restrans de maternitatii private. Potrivit reprezentantilor acestora, fiecare clinica privata in care se permite nasterea bebelusilor va incerca in viitor sa isi mareasca considerabil numarul de locuri pentru a face fata solicitarilor.

Fiecare parte va fi multumita odata cu prestarea unor astfel de servicii: pe de o parte mama si copilul vor fi in afara oricarui pericol fiind atent supravegheati, iar pe de cealalta parte maternitatile private pot fi considerate un adevarat business pentru investitori.

Potrivit statisticilor, Euroclinic a inregistrat anul trecut circa 1000 de nasteri. Cu toate acestea, CMU impreuna cu Maternitatea Regina Maria reprezinta unul dintre cei mai puternici lideri de piata in acest domeniu. Locul doi in clasament este ocupat de Life Memorial Spital sau Medlife unde numarul nasterilor a depasit 600 de la inceputul anului si pana in prezent.

Cu toate acestea, maternitatile private si-au intins activitatea si in orasele de provincie. Asa ca la Constanta se poate apela pentru servicii de acest gen la Euromaterna, iar la Iasi la Arcadia Spital. Preturile in orasele de provincie ajung la circa 500 de Euro.

Daca pacientele sunt asigurate la Casa de Asigurari de Sanatate preturile sunt mai mici, atingand un maxim de 500 de Euro. Daca insa acestea nu au contributii la sistemul de sanatate romanesc, preturile vor mai creste, variind intre 6300 si 7500 de lei pentru nasterea naturala si intre 7300 si 8800 pentru o nastere prin cezariana.

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu