Vara, expunerea la razele soarelui este benefica pentru sanatatea copilului, dar trebuiesc luate masuri de protectie, deoarece ele pot avea efecte nocive de scurta, sau de lunga durata: arsuri solare, imbatranirea prematura a pielii sau cancer de piele.

Indiferent de tipul de piele pe care il are copilul tau, el are nevoie de protectie. Cu cat pielea este mai deschisa la culoare cu atat este mai expusa la efectele razelor ultraviolete.

Daca pielea este mai uscata, atunci nu este protejata de stratul hipolipidic protector care exista pe piele, dar si de melanina (pigmentul tegumentar), si astfel sunt mai predispusi la arsurile solare, iar in cazul in care copilul tau sufera de dermatita atopica, simptomele bolii pot fi atenuate cu ajutorul tratamentelor cu raze UVA.

Imbracamintea potrivita si lotiunea cu factor de protectie crescut sunt foarte importante pentru a-ti proteja copilul de soare. Imbracamintea trebuie sa fie din tesaturi care sa lase pielea sa respire, cum sunt inul si bumbacul. Trebuie sa fie deschisa la culoare pentru a nu atrage razele soarelui.

Pe zonele in care pielea este foarte expusa la soare, trebuie aplicata o crema fotoprotectoare cu un indice de protectie solara cat mai mare.”

Un factor de pretectie mare este de la 30, 40 in sus. Cand cantitatea de raze ultraviolete este mare este nevoie de maximul de protecţie, adica 50. Daca ai aplicat dimineata o lotiune fotoprotectoare pe pielea copilului tau, nu inseamna ca este protejat pe parcursul intregii zile.

Orice crema protejeaza pentru maxim patru ore, dupa care trebuie reaplicata. Daca se face baie si pielea este stearsa cu un prosop, crema trebuie reaplicata imediat, chiar daca nu au trecut cele 4 ore.

Este indicat sa fie respectat un anumit interval orar. De la 7 – 8 dimineata pana la ora 11 si după orele 16-17 pana la apusul soarelui. In niciun caz in miezul zilei.

Astfel, educarea copiilor de mici despre importanta protectiei solare poate sa-i ferească de probleme grave de sanatate. Sunt tineri cu varste cuprinse intre 16 si19 ani care prezinta cheratoze, care reprezinta o prima faza de imbatranire a pielii care, in urma cu 10 ani, apareau in mod normal la persoane cu varste intre 50 si60 de ani.

Razele soarelui pe langa efectele nocive pe care le are,  este si o sursa importanta de sanatate pentru organism deoarece ele determina producerea de vitamina D care ajuta la absorbtia calciului in oase. Vitamina D este esenţiala pentru dezvoltarea armonioasă a sistemului osos.

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu