De la nastere si pana la primele cuvinte si primii pasi, bebelusul urmeaza o serie de incercari prin care descopera lumea si realizeaza ce e ce si cum e cum. Pentru asta parintii trebuie sa se asigure ca micutii beneficiaza de tot ce ai nevoie, de la pampersi pana la obiecte ce le vin in ajutor. Primele priviri pe care le arunca in lume sunt in general incetosate, nefiind capabili sa realizeze ce se intampla in jurul lor. De asemenea sunt si foarte sensibili si fragili, de aceea trebuie supravegheati mai tot timpul.

Momentul in care copilul incepe sa vorbeasca si cel in care face primii pasi sunt cele mai importante momente pe care le traieste un parinte. In acel punct parintele trebuie sa se asigure ca odrasla lui nu va intampina probleme in formarea mersului si trebuie sa ia anumite masuri.

Magazine recomandate: strollers.ro ; nichiduta.ro

Copilul, mai ales cand e mic, trebuie supravegheat pe cat de mult posibil. De exemplu la inceput sa nu cada din patut, cand incepe sa se miste in branci sa nu aiba coliziuni cu diferite obiecte iar cand incepe sa merga sa nu intampine obstacole greu de trecut. Pentru primii pasi siguri au fost inventate premergatoarele. Premergatoarele, asa cum le spune si numele, se folosesc inainte ca bebelusul sa mearga fara probleme, cu scopul de a il ajuta sa aiba un mers mai usor si corect. Acestea sunt niste scaune cu rotite care ii permit micutului sa exploreze orice zona vrea, ii sustin corpul pe un material destul de solid si bine fixat pe aparat iar loviturile sunt ocolite datorita faptului ca sunt inconjurate de un cerc de plastic situat la o distanta suficient de mare de obiect. Datorita acestor avantaje, parintele isi poate lasa linistit copilul sa se plimbe prin casa, stiind ca acesta nu va pati nimic.

Pana sa foloseasca premergatorul, copilul obisnuia sa fie scos la plimbari intr-un carucior, asta daca era in aer liber, sau plasat intr-un scaun de masina, in caz ca parintele nu avea timp sa impinga o ustensila cateva minute prin parc.

Aceste carucioare vin intr-o multime de modele si culori si sunt unele mai dotate ca altele. Un carucior bun este acela care este confectionat dintr-un material rezistent, ofera suficient loc bebelisului sa se miste, sa aiba o portiune care sa il acopere in caz ca ploua si loc suficient pentru depozitarea ghiozdanului cu echipamentul copilului. Acesta este intr-adevar folositor iar fiecare parinte trebuie sa aibe unul, de preferat cat mai puternic, in caz ca este lasat urmatorului frate sau imprumutat rudelor. Cat despre scaunul de masina, el reprezinta un scaun fara picioare care se fixeaza pe bancheta din spate, este comod si vine cu o centura de protectie incorporata.

De-a lungul timpului au fost inventate tot felul de obiecte care sar in ajutorul cresterii unui copil si ii asigura acestuia toate nevoie necesare. Este important ca micutul sa beneficieze de aparate de calitate si sa fie iubit si ingrijit astfel incat el sa evolueze armonios.

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu