Educația începe acasă

Postat de în: Educatie

6 May 2014

classroom

Educatorii, învățătorii și profesorii copiilor dumneavoastră sunt responsabili de pregătirea intelectuală a acestora. Tot ceea ce ține de respect și politețe la școală, în timpul orelor este responsabilitatea dumneavoastră, a părinților. Copiii sunt atrași de joacă, sunt mereu solicitați de stimuli exteriori, au puțină răbdare, pot fi gălăgioși și neatenți.

Pentru că disciplina necesară desfășurării unei ore de curs le cere copiilor să fie atenți și să păstreze liniștea, majoritatea copiilor vor percepe profesorul ca pe un adversar, provocându-l uneori. În procesul de educație profesorul este aliatul părintelui și niciodată nu trebuie denigrat în fața propriului copil, indiferent dacă sunteți sau nu de acord cu metodele sale didactice.

Un părinte responsabil va colabora întotdeauna cu cadrul didactic, misiunea ambilor fiind departe de a fi ușoară. Elevul trebuie să se prezinte la cursuri odihnit, îmbrăcat potrivit pentru școală, curat, trebuie să ajungă la timp la ore, cu materialele didactice necesare.

Trebuie să știe să își întâmpine profesorul la intrarea în clasă, să își închidă telefonul sau mp3 player-ul. Lucrând cu elevi care știu și aplică aceste lucruri, cadrului didactic îi va fi mult mai ușor să își desfășoare ora, să le trezească interesul și să le stimuleze atenția, să le sesizeze deficiențele și să le răsplătească efortul.

Nu sperați că fiul/fiica dumneavoastră va deveni un elev de 10 numai datorită profesorilor. Elevii învață de acasă cum să se concentreze, cum și cât trebuie să se distreze. Dacă nu sunteți mulțumiți de rezultate, stabiliți o întâlnire cu profesorul, combinați-vă eforturile.

Prezentați-vă la ședințele cu părinții. Este greșit din partea unui părinte să critice profesorul și mereu să găsească scuze pentru insuccesele elevului. Atât elevul cât și părintele trebuie să respecte profund pregătirea intelectuală a cadrului didactic

Lasă un comentariu

PhotostreamDacă vrei să afli când am scris ceva nou, lasa-mi adresa ta de e-mail:
  • Lego: De la 5-7 ani cred ca jucariile Lego sunte cele mai potrivite. [...]
  • ionut: un carucior foarte foarte elegant si fiabil in acelasi timp. [...]
  • Altomi Gabriel: Schimb de link cu supermuzica.net? [...]
  • Carucior copii Cangoroo: Si eu le prefer carucioarele Cangoroo, mai ales cele care au o constructie usoara din aluminiu, avan [...]
Banner_235x200_Botezatu